Encuentro finalizado con Ramon Simó

Del 25/06/2015 17:00 al 25/06/2015 18:00

Saludo:

Bona tarda a tots.  Ara que el Grec és a punt de començar, espero les vostres preguntes i suggeriments.

 • 1Pregunta de Santi Mariñas.

  ¿Quin dels quatre apartats del GREC, teatre, dansa, música i circ, és el més complicat de programar?

   
   
  Ramon Simó:

  Cada apartat té les seves particularitats.  Per a mi, que sóc home d'arts escèniques, el que em resulta més treballós és la música... no s'hi val només ser melòman, que ho sóc...!

 • 2Pregunta de Lluisa Barbal Sorribes.

  ¿S'ha quedat amb les ganes de portar algún espectacle aquest any?

   
   
  Ramon Simó:

  Sempre em queden coses que he vist o de les quals tinc notícia que no puc portar...!  Per exemple, aquest any m'hauria agradat portar el darrer espectacle de Jan Lawers, o la companyia de dansa de Goteborg (que podreu veure la temporada que ve al Mercat) o el darrer espectacle de La Complicité (que espero programar l'any que ve...) I així molts més.  Per sort, les opcions no s'acaben.

 • 3Pregunta de Manel P..

  Hola Ramon, Quin espectacle em recomanes per anar amb els nens?

   
   
  Ramon Simó:

  A part del que tenim al MiniGrec (hauries de mirar les edats recomanades) els nens poden anar a veure "Il n'est pas encore minuit" de la companyia de circ XY... al  TEatreGrec.  Els encantarà l'espectacle i l'espai..!!

 • 4Pregunta de Anna.

  ¿Que os ha hecho elegir a la compañía de La Veronal para abrir el Grec ?

   
   
  Ramon Simó:

  És una companyia jove, amb gran projecció internacional, que utilitzen un llenguatge modern, obert, molt treballat, visualment potent i amb un concepte molt clar de la dramatúriga dins de la dansa. Si no has vist mai cap dels seus espectacles, ara tens una molt bona oportunitat. Ara ens volen parlar del mal, de com de vegades no sabem aturar els nostres instints més perversos... i segur que ho faran amb un espectacle excepcional.

 • 5Pregunta de Natalia.

  ¿Eres de los que piensan que la falta de recursos económicos obliga a las compañías a potenciar la creatividad para destacar entre el resto?

   
   
  Ramon Simó:

  Això de què la precarietat estimula la capacitat creativa és molt relatiu.  Jo diria que la precarietat estimula l'enginy, que no és el mateix que la capacitat creativa o el talent.  De fet, la manca de recursus limita la imaginació, més que no pas l'estimula.  Si no tens recursos, hi ha moltes coses que no pots ni pensar-les.  Un exemple senzill: pensem en obres de tes actors perquè no tenim diners per pagar una companyia de dotze.  Sens dubte, això limita els autors, els directors i, perquè no dir-ho, la possibilitat que l'espectador gaudeixi de dramatúriges complexes.

 • 6Pregunta de Carlos.

  Felicidades por tu trabajo. Veo que el festival sigue apostando por las escenas emergentes, apoyando la propuesta IT Emergents del Institut del Teatre ¿Creéis que hay futuro para los jóvenes que se quieren dedicar a las artes escénicas?

   
   
  Ramon Simó:

  Moltes gràcies! Sempre hi ha futur si tens la voluntat de crear-lo.  Jo sempre treballo amb la premisa aquella que parla del pessimisme de la raó i l'optimisme de la voluntat.  Crec que estem en un moment realment molt creatiu: hauríem de saber aprofitar-lo.

 • 7Pregunta de Ramiro C..

  De todas las actividades que ofrece El Grec, espectáculos de teatro, danza, circo y música del festival, ¿qué crees que atrae más al público?

   
   
  Ramon Simó:

  Crec que els gèneres populars, com a tot arreu i tot l'any, són els que més atrauen... i amb això la música s'emporta el primer lloc.  No obstant, el festival no s'ha de regir només per allò que és més popular o més exitós.  Una part molt important de la nostra feina és fer arribar a l'espectador els millors espectacles, estiguin o no dins de l'imaginari popular.  Sens dubte, és una manera d'enriquir-lo.

 • 8Pregunta de Javier.

  Hola! Crees que los precios de las actividades están acorde con los tiempos que corren?

   
   
  Ramon Simó:

  El Grec aposta per oferir preus molt equilibrats i per fer possible que tothom, en la mesura del possible, pugui assistir als nostres espectacles.  És per això que, a més de posar preus raonables, oferim una gran varietat de descomptes i possibilitats.  Pots consultar-ho al nostre web!

 • 9Pregunta de Sofía.

  El festival del Grec podría llegar a convertirse en referente mundial de las artes escénicas? Si lo crees, que haría falta para conseguirlo?

   
   
  Ramon Simó:

  Potser sí, que podríem convertir-nos en un referent mundial... en una certa mesura, ja som considerats com un festival internacionalment reconegut.  No obstant, ens queda també feina per fer a casa.  Ens agradaria que el festival i tot el que hi oferim fos considerat pel nostre públic com una referència ineludible.  No és fàcil, en un país on ens costa tant reconèixer el valor de la cultura.

 • 10Pregunta de Teatrero.

  Hola, voldria saber com es fa tota la preparació del festival. Com ho feu per seleccionar els espectacles que aniràn al festival? Moltes gràcies i bon teatre!

   
   
  Ramon Simó:

  De fet, preparar el festival és una feina que costa gairebé un any i mig... Veure espectacles, triar, analitzar propostes, buscar les fórmules adequades de coproducció... tot plegat, fa que el nostre equip treballi tot l'any sense gaire descans.  No acabem un festival que ja estem preparant el següent i la feina que ens demanem és molt més gran del que imaginaríem a primera vista.  La selecció depèn fonametalment del director artístic, però és clar que tinc uns quants col·laboradors imprescindibles que m'ajuden i m'aconsellen.

 • 11Pregunta de Penélope.

  Con la cantidad de festivales que se celebran en Barcelona ciudad o alrededores, que puede diferenciar al Grec de estos?

   
   
  Ramon Simó:

  Sobretot, que és un festival de creació, on s'estrenen una gran quantita d'espectacles, amb la vocació d'ajudar a la projecció internacional dels nostres artistes.  I també, és clar, que és un festival multidisciplinar, on pots trobar espectacles de tots els gèneres.  

 • 12Pregunta de Sarai.

  A mi el que m'agradaria saber si hi ha algun espectacle què t'has quedat amb les ganes de programar al Grec d'aquest any.

   
   
  Ramon Simó:

  Gràcies per la pregunta però l'he contestat fa una estoneta!!! Trobaràs la resposta més amunt...

 • 13Pregunta de Ignasi.

  Crees que el Grec tiene la repercusión mediática que se merece?

   
   
  Ramon Simó:

  Crec que ens fan força cas, però sempre en voldríem més!  No només nosaltres, crec que la cultura en general mereixeria més espai en els mitjans... potser si en restéssim una mica als esports...

 • 14Pregunta de Neus.

  Et dóna temps a veure tots els actes del Grec? Quin no et penses perdre? Gràcies!

   
   
  Ramon Simó:

  Doncs sí, jo diria que ho veig tot... però és una experiència no apte per a cardíacs... de fet, faig una mica de trampa perquè hi ha espectacles que, com és lògic, ja he vist abans de programar-los... De tota manera, si fos un espectador "normal", la llista dels que no em voldria perdre seria molt llarga... però te'n diré tres d'imprescindibles, amb els risc que això comporta.  De teatre,La Voix Humaine; de teatre musical: En avant marche!; De circ: Il n'est pas encore minuit"

 • 15Pregunta de Aida.

  A título personal, que parte del festival te gusta más?

   
   
  Ramon Simó:

  M'agraden molt les nits del Teatre Grec: són especials i diferents a tot el que pots fer durant l'any.  D'altra banda, sóc home de teatre, tot i que la dansa i el circ, aquests darrers anys, m'han seduït com mai.

 • 16Pregunta de Nicanora.

  Hola Ramón. Primer de tot m'agradaria felicitar-vos pel festival. No sé si opines com jo que cada vegada es valora menys la cultura. No creus que es una pena que no es tingui en compte el valor que aporta les arts a la societat?

   
   
  Ramon Simó:

  El menysteniment de la cultura és un fenòmen que s'està produint ara més que mai.  O potser és que ara el denunciem més que mai.  Amb arguments mercantilistes s'està reduint la cultura a una mera anècdota.  El problema ve quan mires com tracten la cultura els països més evolucionats: no pots no adonar-te que són els que més recursos hi dediquen i els que han aconseguit fer de la cultura una activitat quotidiana.  A nosaltres encara ens queda un bon camí per córrer abans d'aconseguir-ho.

 • 17Pregunta de Jesús.

  Buenas tardes Ramon. Si no hicieras este festival que otro evento cultural te gustaría organizar?

   
   
  Ramon Simó:

  Ara mateix no ho puc ni pensar!!! Sempre m'agradat organitzar coses, treballar i lluitar per aconseguir que la vida cultural creixi i tingui cada cop més ressò.  Però si t'he dedir la veritat, ara mateix, només puc pensar en el Grec!

 • 18Pregunta de Roses.

  Si fueras un joven de la actualidad que te incentivaría para acudir al Grec?

   
   
  Ramon Simó:

  Crec que això de la joventut és un mite que caldria que ens anéssim pensant... no obstant, i com que encara no hem canviat la visió que tenim de la joventut, nosaltresoferim un programa que s'apropa molt a la manera de veure el món que poden tenir els més joves.  El Grec està pensat, sobretot, per parlar de nosaltres ara mateix, avui, i hem de suposar que això interessa als més joves! Hi caben els esquéiters, donem la paraula als més joves (2015 com a possibilitat), programem danses urbanes... tot això, al costat d'espectacles que, com Civil Wars, intentent aclarir on som i perquè.

 • 19Pregunta de Cristina.

  Hola Ramon, sabes si al Grec acuden más hombres o más mujeres?

   
   
  Ramon Simó:

  Sens dubte, hi ha més dones que homes.  No és cap novetat: de fa anys que la cultura interessa més a les dones  que als homes.  Alguna cosa hi hauríem de fer... després resulta que els que manen són homes... en fi, de vegades el món va a l'inrevés.

 • 20Pregunta de Pluridisciplilnar.

  Ja que el Grec és un festival pluridisciplinar, quina disciplina t'agradaria afegir al cartell?

   
   
  Ramon Simó:

  Em sembla que, poc o molt, les tenim casi totes.  No obstant, encara trobo a faltar espectacles més relacionats amb el món de les arts plàstiques... però tot arribarà!

Más preguntas

Despedida:

Moltes gràcies per les vostres preguntes.  Espero haver-vos-les contestat!  Obrim el festival el proper dia 30, a la plaça Margarida Xirgu, amb un doble concert popular obert a tothom amb Obeses amb la Banda Municipal i d'Oques Grasses, 

 

US HI ESPEREM!!!

Finalizado
Datos del encuentro digital
Ramon Simó

El Festival Grec volverá a convertir Barcelona en la capital de las artes escénicas este verano:  teatro, danza, circo y música se dan cita en la ciudad. Envía ya tu pregunta al director del certamen, Ramon Simó.